Csokoládétorta

  • 2018.11.23.
  • 2

Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA piskótalapokhoz6 tojás7 dkg liszt1 dkg kakaópor7 dkg cukor20 ml olajkéshegynyi sütőporA krémhez6 dl tejszín60 dkg étcsokoládé1 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor1 evőkanál rumA díszítéshez1 dl tejszín5 dkg étcsokoládé8 db oreo kekszcsokoládéval bevont mazsola1 csomag francia drazséA krém hozzávalóit előző nap lábosba mérjük és kevergetve addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Másnapig jól behűtjük, majd felhasználás előtt habverővel habosítjuk.A piskóta hozzávalóit 3 részre osztjuk és három lapot sütünk belőle.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk.180 fokos sütőben, laponként 8-10 perc alatt megsütjük.A már kihűlt piskótalapokat megtöltjük a krémmel, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.A díszítéshez a tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, habzsákba töltjük és habrózsákat nyomunk körben a torta tetejére.Oreo keksszel, csokis mazsolával és francia drazséval díszítjük.

Címkék

Torta