Lúdláb tekercs

  • 2018.10.07.
  • 4

A
Lúdláb torta
most tekercsben jelenik meg, így is nagyon szerettük:-)HozzávalókA piskótához4 tojás15 dkg cukor15 dkg liszt1 evőkanál kakaópor20 ml olajkéshegynyi sütőporA krémhez2 dl tejszín15 dkg vaj15 dkg csokoládé10 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál kakaóporpár szem magozott befőtt meggyA díszítéshez2-3 dkg olvasztott csokoládémeggyszemekA krémhez a hozzávalókat lábosba mérjük és kevergetve
addig melegítjük, amíg egynemű krémalapot nem kapunk.Jól behűtjük, majd betöltés előtt habverővel felhabosítjuk.A nagyméretű (gázos) tepsi alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe. Sütési idő 10-12 perc.A megsült piskótalapot még melegen egy konyharuha segítségével felcsavarjuk és megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl.Ekkor megtöltjük a krém felével, pár szem meggyel megszórjuk és újra felcsavarjuk.A maradék krémmel bevonjuk a tekercset és jól behűtjük.Szeletelés előtt olvasztott csokoládéval meglocsoljuk a tetejét és kirakjuk meggyszemekkel.