Segítsüti 2018 - Csokoládés gyümölcskenyér

  • 2018.09.24.
  • 6

Ma veszi kezdetét az idei őszi
Segítsüti
árverés. Mostani kampányunkkal aBókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványt
fogjuk támogatni.A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Bókay Gyermekklinika) Magyarország első, Európa negyedik legrégibb, csecsemőket és gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézménye, amely 1839 óta szünet nélkül a gyógyítás szolgálatában működik.
A Segítsüti 30 bloggere által felajánlott süteményekből befolyó összeget egy kapnográf vásárlására szeretnénk fordítani, amely a súlyosan beteg, lélegeztetett gyermekek tüdőállapotának követésére szolgál. Segítségével az ebből a célból alkalmazott gyakori vérvételek elkerülhetőek a betegeknek kevesebb fájdalmat okozva.Licitálni a felajánlott
süteményekre
2018. szeptember 24-én hétfőtől
egy egyszerű regisztráció után
ITTlehet, az árverés vége pedig
27-én csütörtökön 16.00 órakor
lesz.
Minden sütemény kezdő kikiáltási ára 1.000.- forint.Munkánkat a
Facebookon is figyelemmel kísérhetik.Ismét várjuk minden kedves támogatónk, szimpatizánsunk segítségét, mert 2009 óta töretlenül hiszünk benne, hogy a süti segít.Idén részemről egy csokoládés gyümölcskenyér készült az alkalomra.Hozzávalók normál méretű gyümölcskenyér formához20 dkg cukor4 tojás1 csomag vaníliás cukorcsipetnyi só1,6 dl tej25 dkg liszt5 g sütőpor5 dkg mazsola5 dkg aszalt áfonya10 dkg kandírozott gyümölcskeverék5 dkg csokoládédara vagy csokoládélencse1 citrom reszelt héja10 dkg étcsokoládé1 evőkanál olajA sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!Ha megsült, kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.Ha megszilárdult a csokoládé, narancsszeletekkel díszítjük.