Fűszeres őszi pite

  • 2018.09.30.
  • 6

Őszi hangulatú és ízvilágú pite az évszak gyümölcseivel.Hozzávalók 28 cm-es piteformáhozA tésztához40 dkg liszt20 dkg vaj15 dkg porcukor1 tojáscsipetnyi sókéshegynyi sütőpor1-2 teáskanál tejfölA töltelékhez50 dkg alma50 dkg körte50 dkg birsalma3-4 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukorkb. 2 cm friss gyömbér reszelvefél kávéskanál őrölt fahéjnegyed kávéskanál őrölt szegfűszegcsipetnyi őrölt kardamomcsipetnyi só2 csapott evőkanál búzadaraA töltelékhez a gyümölcsöket meghámozzuk (a birsalmát nem kell), magházukat eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Lábosban a cukorral és a fűszerekkel puhára pároljuk. Belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük.A piteformát kivajazzuk, a sütőt 200 fokra melegítjük.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kb. kétharmad részével kibéleljük a formát. Belesimítjuk a tölteléket és a maradék tésztából rácsot készítünk a pite tetejére, illetve leveleket szaggatunk belőle, amit körben rárakunk.A forró sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük.Langyosra hűtve lehet szépen szeletelni.

Címkék

Pite