Tárkonyos csirke

  • 2018.07.18.
  • 8

Hozzávalók 4 személyre2 egész csirkemell filé20 dkg gomba2 dl tejszín1 dl tej2 gerezd fokhagyma3-4 evőkanál olaj0,5 dl bor1 teáskanál étkezési keményítő1 kávéskanál szárított tárkonyőrölt fehér borssóA filéket felezzük, és még mindegyik darabot 3-4 kisebb szeletre vágjuk.Az olajat felforrósítjuk, a húsok mindkét oldalát jól átsütjük benne, majd kiszedjük őket.A maradék olajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát, felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, visszatesszük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük és 8-10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.A keményítőt feloldjuk a borban, a húshoz öntjük és besűrítjük vele.Párolt rizzsel kínáljuk.

Címkék

Főétel Szárnyas