Fahéjas kifli

  • 2018.07.19.
  • 9

Hozzávalók 32 darabhozA tésztához70 dkg liszt3 dkg élesztő1 dl tejfél dl olaj33-35 dkg natúr joghurt1 tojásfél kávéskanál só2 evőkanál cukorA töltelékhez3 dkg olvasztott vaj9 csapott evőkanál cukor1 teáskanál fahéj1 tojás a kenéshezAz élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.Mindegyikből kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukor és a fahéj keverékével. Egy lapra egy evőkanálnyi fahéjas cukrot számolunk.Éles késsel vagy pizzavágóval 8 egyenlő részre vágjuk az így kapott háromrétegű tésztakört, és minden háromszögből kifliket formázunk, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.15-20 percet pihentetjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütési idő 20-25 perc.

Címkék

Kelt Tészta