Csalánleves

  • 2018.05.24.
  • 2

Hozzávalók 4 személyreegy nagy csokor csalán (lehetőleg fiatalabb hajtások)2 gerezd fokhagyma3 evőkanál olaj1 csapott evőkanál liszt5 dl zöldség alaplé2 dl tejszín5 dkg reszelt sajt1 teáskanál cukorsóA csalánleveleket leszedjük a szárról (gumikesztyű feltétlenül szükséges!) és forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb, fél percig főzzük, majd leszűrjük.Az olajon kicsit megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, rászórjuk a lisztet, kicsit átkeverjük és felöntjük a zöldség alaplével.Hozzáadjuk a csalánleveleket, a cukrot és ízlés szerint sózzuk.Felforraljuk és lassú tűzön 10-15 percig főzzük.Végül hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot és, ha még szükséges sózzuk, majd összeforraljuk.

Címkék

Leves