Zöldséges kuszkusz

  • 2018.04.21.
  • 0

Ha unjuk már a megszokott köreteket, színesíthetjük a palettát a kuszkusz bevonásával.Ez az arab eredetű és az ottani konyha mindennapos alapanyaga valójában durumbúzából készült dara.Sokféleképpen elkészíthető és ami a legnagyobb előnye (amellett persze, hogy finom és tápláló), hogy rendkívül gyorsan és egyszerűen.Jómagam ezt a zöldséges változatot kedvelem leginkább és főleg önállóan, de sültek mellé is remek választás.Hozzávalók 2 személyre1 dl kuszkusz1,5 dl vízsó20 dkg vegyes zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, stb.)5 dkg gomba szeletelve1 kisebb vöröshagyma2 evőkanál olívaolajsóA kuszkuszt lábosba mérjük, a vizet a sóval felforraljuk és ráöntjük. Kicsit átkeverjük, lefedjük és 10-12 percet állni hagyjuk.A zöldségeket és a gombát az olívaolajon ízlés szerint sózva puhára pároljuk. Az időközben elkészült kuszkuszt hozzáadjuk és az egészet elkeverjük.

Címkék

Főétel