Májgaluska leves

  • 2018.04.13.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre1 nagyobb sárgarépa1 nagyobb petrezselyemgyökér1 kisebb karalábé3 evőkanál olajsóA májgaluskához10 dkg máj1 tojás2-3 evőkanál búzadarafél kávéskanál sóA zöldségeket megtisztítjuk és karikára, a karalábét kisebb kockákra vágjuk.Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket és 2-3 percig kevergetve pároljuk.Felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk és puhára főzzük a zöldségeket.A májgaluskához a májat elkaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót és annyi búzadarát, amennyit felvesz.Két teáskanál segítségével a levesbe szaggatjuk és kb. 5 percig alacsony lángon főzzük, majd tálalás előtt lefedve 15-20 percet pihentetjük

Címkék

Leves