Zöldséges rizotto

  • 2018.02.10.
  • 0

Hozzávalók 4 személyre20 dkg rizotto rizs1 dl száraz fehérbor5 dl zöldség alaplé2+2 evőkanál olaj1 petrezselyemgyökér1 sárgarépa10 dkg zöldborsó10 dkg gomba5 dkg reszelt sajtsóA petrezselyemgyökeret és a sárgarépát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük. Serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a zöldségeket. Sózzuk, felöntjük 1 dl vízzel és lassú tűzön addig pároljuk, amíg a lé teljesen el nem fő alóla. Félretesszük.Lábosban felhevítjük az olajat, rátesszük
a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük
a
borral.Lassú tűzön főzzük, amíg a bor el nem párolog. Hozzáadunk egy kisebb adag zöldség alaplevet, és időnként óvatosan átkeverve, megvárjuk, hogy a rizs teljesen magába szívja a folyadékot.
A következő adag levet csak akkor adjuk a rizshez, ha az előző már teljesen elfőtt.
Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a zöldség
alaplé. Az utolsó adagnál ne várjuk meg, hogy teljesen magába szívja az összes levet, hagyjunk alatta egy kicsit, különben túl száraz lesz a végeredmény.Ekkor levesszük a tűzről a rizottót, belekeverjük a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és belereszeljük a citromhéjat.Lefedve 5-6 percet pihentetjük, majd azonnal tálaljuk.

Címkék

Főétel