Ananásztorta

  • 2018.02.08.
  • 2

Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozHozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA piskótalaphoz2 tojás8 dkg cukor15 ml olaj8 dkg liszt2 g sütőporA krémhez40 dkg görög joghurt10 dkg cukor1 citrom reszelt héja1 teáskanál vaníliakivonat10 g zselatin5 dl tejszínfél ananász tisztítva és apró kockára vágvaA tetejére1 dl tejszín1 teáskanál cukorfél ananász tisztítva és apró kockára vágvakókuszreszelék1 csomag babapiskótaA tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe. Sütési idő 10-12 perc.A joghurtot kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. A zselatint kevés hideg vízben feloldjuk, majd addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Ne forraljuk fel!A joghurthoz adjuk, amit aztán beleforgatunk a kemény habbá vert tejszínbe, végül pedig az ananászdarabokat is belekeverjükA piskótalapot körbevesszük a tortagyűrűvel úgy, hogy 2-2,5 cm-es rést hagyunk, ahova a babapiskótákat állítjuk be sorban.Ha ezzel megvagyunk, a krémet belesimítjuk a formába és a tortát jól behűtjük, legjobb egy egész éjszakán át.Másnap kirakjuk a tetejét ananászdarabokkal. A díszítésre szánt tejszínből a cukorral kemény habot verünk, habzsákba töltjük és körben habrózsákat nyomunk a tortára.Végül megszórjuk kókuszreszelékkel

Címkék

Torta