Hagymakrémleves

  • 2018.01.20.
  • 0

Hozzávalók négy személyre2 nagy vöröshagyma1 nagy fej fokhagyma3-4 evőkanál olaj1 közepes méretű burgonyafél liter tejfél liter víz2 dl tejszín5 dkg reszelt sajtsóőrölt fehér borspetrezselyemzöldA hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket pedig belereszeljük egy lábosba. Az olajat hozzáadjuk és addig pirítjuk őket, amíg egészen halvány aranyszínt nem kapnak.Ekkor felöntjük a tejjel és a vízzel, beletesszük a kockára vágott krumplit. Ízlés szerint sózzuk és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.Botmixerrel teljesen krémesre turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot és az egészet összeforraljuk.Fehér borssal ízesítjük és ha kell, még sózzuk.Pirítóssal és petrezselyemzölddel tálaljuk.

Címkék

Leves