Édesburgonyás túrógombóc zsályás vajjal

  • 2018.01.09.
  • 6

Teljesen rákaptam mostanában az édesburgonyára, sülve, főve, mindenhogyan nagyon bejön nekem.Tegnap egy belőle készült túrógombóc volt az ebédem, ami remekül beilleszthető az ünnepek utáni diétába is.Hozzávalók 4 személyre30 dkg édesburgonya (tisztítva mérve)25 dkg túró1 tojás5 dkg reszelt sajt3-4 evőkanál lisztsószerecsendióA zsályás vajhoz3 dkg vaj5-6 zsályalevélsóA zsályás vajhoz a vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zsályaleveleket és kb. egy percig pirítjuk. Sózzuk és félretesszük.Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.Leöntjük róla a főzővizet, pépesre törjük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.Ekkor hozzáadjuk a túrót, a sajtot, a tojást, szerecsendióval ízesítjük és ízlés szerint sózzuk Apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény, de ragacsos se.Diónyi golyókat formázunk belőle és enyhén sós vízben kifőzzük őket.Ha feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal a vajra szedjük és összeforgatjuk.Reszelt sajttal, esetleg tejföllel kínáljuk.

Címkék

Főétel