Pilóta keksz

  • 2017.12.03.
  • 8

Hozzávalók 40-45 darabhozA világos tésztához15 dkg liszt5 dkg étkezési keményítő12 dkg vaj7 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukorcsipetnyi só1 felvert tojás feleA kakaós tésztához12 dkg liszt3 dkg kakaópor5 dkg étkezési keményítő12 dkgvaj7 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukorcsipetnyi só1 felvert tojás feleA krémhez5 dkg étcsokoládé5 dkg margarin ( ha vajat használunk, túl lágy lesz a krém)1 evőkanál kakaópor1 evőkanál porcukor1 teáskanál rum1 dl tejszínA krém hozzávalóit lábosba mérjük és addig melegítjük, amíg a csokoládé és a vaj is el nem olvad.Jól behűtjük, majd felhasználás előtt habverővel kihabosítjuk.A világos és a kakaós tészta hozzávalót külön-külön összegyúrjuk és mindkettőből 2-3 mm vastagságú lapot nyújtunk.Korongokat szaggatunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.A barna korongokra tetszőleges mintát nyomunk, de ez el is maradhat.180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük a kekszeket.Ha kihűltek, egy világos és egy kakaós kekszet a krémmel összeragasztunk.Frissen ropogós, de kicsit lágyabb töltelékű kekszet kapunk, ha másnapig várunk vele, a tészta puhább lesz, a krém pedig megszilárdul. Nekünk az utóbbi állag jobban ízlett.