Sült madártej almával

  • 2017.11.05.
  • 4

Hozzávalók 6 bögréhez6 dl tej4-5 evőkanál mézcsipet só1 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)3 tojás1 evőkanál vaníliakivonat2 közepes méretű almaA bögréket vékonyan kikenjük vajjal és egy tepsibe helyezzük. Az almákat meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk és állítva a bögrékbe rakosgatjuk őket.Kevés hideg tejben kikeverjük a lisztet és s tojássárgákat. A maradék tejet a mézzel, a sóval és a vaníliával felforrósítjuk. Óvatosan hozzáöntjük a tojásos részt és kevergetve besűrítjük.Langyosra hűtjük.A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kihűlt vaníliakrémhez és egyenletesen elosztva a bögrékbe kanalazzuk.180 fokra melegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a tetejük szép aranyszínűre nem pirul.Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Címkék

Egyéb Desszert