Csokoládés gyümölcskenyér

  • 2017.09.27.
  • 9

Még messze jár a karácsony, de a gyümölcskenyeret az év minden szakában szeretjük:-)Hozzávalók normál méretű gyümölcskenyér formához20 dkg cukor4 tojás1 csomag vaníliás cukorcsipetnyi só1,6 dl tej25 dkg liszt5 g sütőpor5 dkg mazsola5 dkg aszalt áfonya10 dkg kandírozott gyümölcskeverék5 dkg csokoládédara vagy csokoládélencse1 citrom reszelt héja10 dkg étcsokoládé1 evőkanál olajA sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!Ha megsült, kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.Ha megszilárdult a csokoládé, narancsszeletekkel díszítjük.