Kókuszos rizspuding

  • 2017.08.06.
  • 3

Könnyű, nyári desszert a forró napokra.Hozzávalók 6 pohárhoz10 dkg rizs1 csomag kókuszos pudingpor2 evőkanál kókuszreszelék3 evőkanál cukorcsipetnyi só1 dkg vaj1 dl víz8 dl tej50 dkg őszibarack1 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál citromléAz őszibarackot meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukrokkal, lazán összeforgatjuk és félretesszük.A vajat megolvasztjuk és a rizst kicsit megfuttatjuk rajta. Felöntjük a vízzel és lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg teljesen magába nem szívja a folyadékot.Két részletben hozzáöntünk 3 dl tejet és ugyanúgy járunk el, mint a víz esetében,azaz most is addig főzzük, amíg a tej is szinte teljesen el nem tűnik a lábosból.1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a kókuszreszeléket, a maradék 4 dl-t pedig a rizshez adjuk. Ha már majdnem forr, beleöntjük a pudingporos részt is és kevergetve besűrítjük.A rizspudingot poharakba mérjük, langyosra hűtjük. Tálalás előtt tetejére halmozzuk az őszibarackot és mentalevéllel díszítjük.

Címkék

Egyéb Desszert