Málnatorta

  • 2017.07.02.
  • 9

A kertben folyamatosan érik a málna, így most a málnás süteményeké, desszerteké a főszerep nálunk.Hozzávalók 24 cm-es tortaformához20 dkg zabkeksz10 dkg olvasztott vaj70 dkg natúr joghurt5 evőkanál cukor20 g zselatin5 dl tejszín30 dkg málnaA tetejére20 dkg málnacsokoládédarabkákA kekszet aprítógépben morzsás állagúra aprítjuk, és hozzákeverjük az olvasztott vajat.A tortagyűrűt tortatálra helyezzük és belenyomkodjuk a kekszet.A joghurtot a cukorral és a zselatinnal kevergetve felforrósítjuk (nem forraljuk fel!), majd langyosra hűtjük.A málnát botmixerrel pürésítjük, a tejszínből kemény habot verünk. Mindkettőt a joghurtos részhez adjuk és habverő segítségével jól összedolgozzuk.A kekszréteg tetejére öntjük és 4-5 órán át hűtjük.Ha teljesen megdermedt, eltávolítjuk a tortagyűrűt, a torta tetejét kirakjuk málnával és megszórjuk csokoládédarabkákkal.

Címkék

Torta