Tökfőzelék

  • 2017.06.02.
  • 4

Az egyik kedvenc ételem a tökfőzelék, különösen így tavasszal, amikor zsenge tökből és friss kaporból lehet készíteni.Hozzávalók 4 személyre1 kg gyalult tök1 nagy csokor kapor2 -3 evőkanál almaecetsófél dl olaj3 csapott evőkanál liszt2-3 evőkanál tejfölA tököt annyi vízben, amennyi ellepi odatesszük főni az apróra vágott kaporral, az ecettel és ízlés szerinti mennyiségű sóval.Forrástól számítva 8-10 percig főzzük.Nagyobb lábosban az olajon halvány színűre pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzáöntjük a tököt.Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és az egészet összeforraljuk.Feltétként adhatunk mellé fasírtot, pörköltet, sült virslit, de önállóan is remek tavaszi étel.

Címkék

Főétel