Tejfölös meggyes pite

  • 2017.06.16.
  • 0

Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez30 dkg liszt20 dkg cukor1 csomag vaníliás cukorfél kávéskanál só30 dkg tejföl80 ml olaj2 tojás10 g sütőpor40 dkg magozott meggyA tepsit olajjal vékonyan kikenjük, a sütőt 180 fokra melegítjük.Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a sót és szintén habverővel összedolgozzuk. Beleszórjuk a sütőporos lisztet és az egészet csomómentesre keverjük.A masszát a tepsibe simítjuk, tetejére szórjuk a meggyet és 20-25 perc alatt megsütjük.Langyosra hűtve szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Címkék

Pite