Répatorta

  • 2017.04.17.
  • 2

Jó ideje tervezem már, hogy sütök egy répatortát, ami egyszer hozzávaló, másszor alkalom híján.de valahogy mindig elmaradt.Idén végre elkészült a húsvéti asztalra.ez a finom, fűszeres torta, amit ajánlok mindenkinek kipróbálásra, megéri:-)Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA tortalapokhoz35 dkg liszt5 g sütőpor5 g szódabikarbónafél kávéskanál fahéjfél kávéskanál őrölt szegfűszegfél kávéskanál őrölt gyömbérfél kávéskanál só5 tojás2 dl olaj20 dkg porcukor10 dkg mazsola10 dkg durvára darált dió30 dkg finomra reszelt sárgarépaA krémhez50 dkg mascarpone3 dl tejszín10 dkg cukor2 csomag vaníliás cukor1 kisebb narancs reszelt héja és leveA díszítéshez20 dkg marcipánnarancssárga és zöld ételfesték1 teáskanál ételfestékkel zöldre színezett kókuszreszelékA tojásokat a cukorral és az olajjal kikeverjük. Elvegyítjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a diót és a mazsolát, majd alaposan összedolgozzuk a tojásos keverékkel, végül beleforgatjuk a répát.Mérleg segítségével, három egyenlő részre osztjuk a kapott masszát, és sütőpapírral bélelt formában, 180 fokos sütőben, egyenként 10-12 perc alatt megsütjük a három lapot.A tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a többi hozzávalót. Ezzel a krémmel megtöltjük és bevonjuk a tortát.A díszítéshez a marcipánt magunk is elkészíthetjük (én is így tettem), ehhez a leírás
itt található.Narancssárga és zöld ételfestékkel megszínezzük a marcipánt és 12 répát, illetve leveleket formázunk belőle.A kókuszreszeléket szintén pici zöld festékkel elkeverjük. Ezzel szórjuk meg a tortát, a répákat pedig körben a tetejére rakjuk.

Címkék

Torta