Medvehagymás kifli

  • 2017.04.25.
  • 1

A
sajtos kifli
medvehagymásított változata:-)Hozzávalók 24 darabhozA tésztához35 dkg finomliszt35 dkg rétesliszt4 dkg élesztő1 dl tejfél dl olaj35 dkg natúr joghurt1 tojás25 g só1 kávéskanál cukorA töltelékhez3 dkg olvasztott vaj25 dkg reszelt sajt1 csokor medvehagyma1 tojás a kenéshezAz élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.Mindegyikből kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, megszórunk reszelt sajttal és apróra vágott medvehagymával .Éles késsel hat egyenlő részre vágjuk az így kapott, három rétegű kört, és minden háromszögből kifliket formázunk, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.15-20 percet pihentetjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütési idő 25-30 perc.