Bableves csipetkével

  • 2017.04.13.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre50 dkg száraz fehér bab30-40 dkg füstölt sonka1 nagyobb sárgarépa1 nagyobb petrezselyemgyökérfél dl olaj2 evőkanál lisztfél kávéskanál őrölt pirospaprikasóA csipetkéhez1 tojássárgájalisztA babot előző este annyi vízben, amennyi kétujjnyira ellepi, beáztatjuk.Másnap kb. 3 liter vízben a kisebb darabokra vágott hússal és a megtisztított zöldségekkel odatesszük főni.Ha megpuhult minden hozzávaló, a tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz (kb.2 csapott evőkanál), kemény tésztát gyúrunk és apró darabkákat csípve belőle a levesbe szaggatjuk.Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a két evőkanálnyi lisztet és kevergetve világosra pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük egy merőkanálnyi levessel.Az egészet visszaöntjük a fazékba és összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk.

Címkék

Leves