Üdítő torta

  • 2017.03.19.
  • 7

A közismert
Fanta szelet
most torta formában, és nem narancs, hanem málna ízű üdítő felhasználásával készült.Egy József nevű kedves ismerősömnek (aki mellesleg a férjem) próbáltam kedveskedni vele a jobb időjárás reményében:-))Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA tésztához3 tojás12 dkg cukor2 evőkanál olaj10 dkg liszt2 dkg kakaóporfél kávéskanál sütőporA krémhez50 dkg túró10 dkg cukor1 csomag vaníliás cukorfél citrom reszelt héja1 evőkanál búzadaraA zseléhez7 dl málna ízű üdítő1 evőkanál cukor2 csomag vaníliás pudingporA tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk.Betoljuk a sütőbe és 12-15 perc alatt megsütjük.Kihűtjük, majd tortatálra helyezzük a piskótalapot és körbevesszük a tortagyűrűvel.A krém hozzávalóit kikeverjük és egyenletesen befedjük vele a tortalapot .A pudingport a cukorral feloldjuk az üdítőben és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd forrón a krém tetejére simítjuk.Jól behűtjük.

Címkék

Torta