Gombás tokány tarhonyával

  • 2017.03.03.
  • 9

Hozzávalók 4 személyre70-80 dkg sertéscomb vagy -lapocka25 dkg gomba1 vöröshagyma4-5 evőkanál olaj1 dl tejszínsóőrölt fekete bors40 dkg tarhonya2 evőkanál olaj1 teáskanál sóvízAz olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát és rádobjuk a vékony csíkokra vágott húst.Fehéredésig kevergetjük, majd sózzuk, őrölt borssal ízesítjük és félig lefedve, lassú tűzön pároljuk. A főzési idő felénél hozzáadjuk a gombát is.Ha a hús teljesen megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk.A tarhonyát egy nagyobb csészébe öntjük, így határozzuk meg a térfogatát.Ezután egy lábosban az olajon aranyszínűre pirítjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi a tarhonya térfogatának másfélszerese.Sózzuk, majd félig lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a teljes vízmennyiséget magába nem szívja a tészta. Ekkor levesszük a tűzről, lefedjük, és még 10 percet pihentetjük.A tokányt a tarhonyával tálaljuk.

Címkék

Főétel