Zöldségleves grízgaluskával

  • 2017.02.03.
  • 4

Hozzávalók 4 személyre50 dkg friss vagy mirelit petrezselyemgyökér, sárgarépa, karfiol, brokkoli, zöldborsó vegyesen2 evőkanál olajsó1 teáskanál ételízesítőA grízgaluskához1 tojás2-3 evőkanál búzadarafél kávéskanál friss vagy szárított petrezselyemzöld (elmaradhat)késhegynyi sóegy csipet szódabikarbónaAz olajat felforrósítjuk és rádobjuk a megtisztított és kisebb darabokra vágott/karikázott zöldségeket.2-3 percig dinszteljük, majd felengedjük 2 liter vízzel.Sózzuk és takarék lángon addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen meg nem puhulnak.Ekkor a tojást a sóval, a szódabikarbónával, a petrezselyemzölddel és annyi búzadarával, hogy se nem túl lágy,se nem túl kemény masszát kapjunk, összekeverjük.Két kanál segítségével mogyorónyi galuskákat szaggatunk belőle a levesbe és még kb. 12-15 percig főzzük.Ezalatt a galuskák szépen meghíznak és megpuhulnak.A főzés végén az elpárolgott vizet pótoljuk és ha kell, még sózzuk.A zöldségek összetételét ízlés szerint változtathatjuk, esetleg kevés gombát is adhatunk hozzá.

Címkék

Leves