Áfonyás-csokoládés keksz

  • 2017.02.01.
  • 6

Hozzávalók kb. 60 darabhoz40 dkg liszt25 dkg vaj20 dkg barna cukor1 tojás1 kávéskanál só10 g sütőpor1 evőkanál vaníliakivonat10 dkg csokoládé apró darabokra törve15 dkg aszalt vörös áfonyaA hozzávalókat a gyümölcs és a csokoládé kivételével tálba mérjük és összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk, hogy sima, egynemű tésztát kapjunk.Ezután gyúrjuk bele több, kisebb adagban a csokoládét és az áfonyát.Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyikből egy-egy rudat formázunk, amiket aztán kb. egy cm szélességű korongokra szeletelünk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket,,egymástól legalább 2 cm távolságra, mert sütés közben kicsit szétterülnek.200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket.