Energiagolyók

  • 2017.01.19.
  • 5

Egészen beleszerettünk mostanában a házi készítésű aszalt gyümölcsös, magvas édességekbe, így
a müzli szelet
mellé most hoztam egy hasonló finomságot.A különbség annyi, hogy ez nem tartalmaz gabonaféléket, sokkal könnyebb formázni és ráadásul sütni sem kell.Hozzávalók kb.25 golyóhoz10 dkg datolya (mag nélkül mérve)15 dkg sózatlan mogyoró15 dkg aszalt papaya (lehet aszalt sárgabarack is)5 dkg mazsola5 dkg aszalt vörös áfonya10 dkg fehér csokoládé2 evőkanál mézA hempergetéshez2 evőkanál kókuszreszelékA magvakat és a gyümölcsöket aprítógépben kisebb darabokra aprítjuk. A csokoládét csak az aprítás legvégén adjuk a keverékhez.Tálba töltjük az egészet és jól elkeverjük a két kanál mézzel.Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, amit kókuszreszelékbe forgatunk, de ízlés szerint ez el is hagyhatjuk.