Crostata

  • 2017.01.27.
  • 8

Crostata avagy a híres nevezetes olasz rácsos linzertorta. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, nem igényel különösebb cukrásztudományt, viszont nagyon finom és szinte elronthatatlan.Hozzávalók 24 cm-es piteformához vagy tortaformáhozA tésztához30 dkg liszt1 tojás2 tojássárgája10 dkg porcukor12 dkg vaj (nem margarin)6 g sütőporfél teáskanál sófél citrom reszelt héjaA töltelékhez40-50 dkg sárgabaracklekvár (lehet más lekvár is)A tetejére1 tojássárgája1 teáskanál tejA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és legalább 2-3 órát (legjobb egy egész éjszakát) hűtőben pihentetjük.A tészta 2/3 részéből lisztezett munkafelületen kerek lapot nyújtunk és kibéleljük vele a vajjal vékonyan kikent sütőformát úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.Egyenletesen rásimítjuk a lekvárt, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére.Megkenjük a tojássárgája és tej keverékével és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Címkék

Torta Pite