Fűszerkeverékek

  • 2016.11.09.
  • 6

A készen kapható helyett magunk is készíthetünk különféle fűszerkeverékeket. Az így kapott ízesítők sokkal illatosabbak és nem tartalmaznak felesleges és káros adalékanyagokat.Érdemes egyszerre kisebb adagokat készíteni, ezek hamarabb elfogynak, így kevésbé veszítik el az illatukat.Jól záródó, kis méretű csavaros üvegben praktikusan és légmentesen tárolhatóak.A receptben lévő szárított fűszerek közül a már eleve finomra őrölt, porszerű állagúak mehetnek egyből a keverőtálkába (pl.: pirospaprika, őrölt bors), a morzsoltakat (pl.: majoránna, oregánó, kakukkfű) először kávédarálóba mérjük és megőröljük, így tesszük a többihez.Provence-i fűszerkeverék (a fotó bal oldalán)2 kávéskanál oregano2 kávéskanál kakukkfű2 kávéskanál petrezselyem1 kávéskanál majoránna1 kávéskanál borsikafű1 kávéskanál rozmaring1/2 kávéskanál tárkony1/4 kávéskanál levendulavirágChilis bab fűszerkeverék (a fotón középen)3 kávéskanál pirospaprika2 kávéskanál só2 kávéskanál oregano2 kávéskanál bazsalikom1 kávéskanál római kömény1 kávéskanál koriander1 kávéskanál kakukkfű1/2 kávéskanál gyömbér1/2 kávéskanál babérlevél1/2 kávéskanál curry1/4 kávéskanál fahéj1 szárított csilipaprikaGyros fűszerkeverék (a fotó jobb oldalán)2 kávéskanál pirospaprika1 kávéskanál só1 kávéskanál oregano1 kávéskanál fekete bors1 kávéskanál kömény1 kávéskanál koriander1 kávéskanál bazsalikom1 kávéskanál kakukkfű1/2 kávéskanál babérlevél1/2 kávéskanál rozmaring1/2 kávéskanál szárított fokhagyma

Címkék

Praktikák