Szőlős, tejszínes csirke

  • 2016.09.29.
  • 8

A szüret kellős közepén járunk, ilyenkor nálunk elsődleges szempont a "gyorsan valami finomat".Így került sorra most ez a fogás, ami tényleg gyors és nem mellesleg finom is.Hozzávalók 4 személyre2 egész csirkemellfilé3 evőkanál olaj2 nagyobb fürt (lehetőleg muskotályos) szőlő2 dl tejszínsóőrölt fekete borskéshegynyi őrölt szegfűszegfél dl fehér bor1 teáskanál étkezési keményítőA húst kockára vágjuk és a felforrósított olajra dobjuk. Fehéredésig kevergetjük, majd sózzuk és lassú tűzön félig lefedve puhára pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a szőlőszemeket és őrölt borssal és szegfűszeggel ízesítjük. Pár percig még pároljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a borban elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk.Rizzsel kínáljuk.