Fanta szelet

  • 2014.03.16.
  • 2

Egy régi ismerős a lényegében elronthatatlan kategóriából.Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihezA tésztához2 tojás150 g cukor20 g kakaópor50 ml olaj200 ml tej200 g liszt1/2 csomag sütőporA túrókrémhez900 g túró180 g cukor1 csomag vaníliás cukor1 citrom reszelt héja2 evőkanál búzadaraA narancszseléhez700 ml szénsavas narancsízű üdítő2 csomag vaníliás pudingpor70 g cukorA sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit vékonyan kikenjük olajjal.A tésztához az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, majd a tejet, végül beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.A masszát a tepsibe simítjuk és megsütjük. Tűpróba!A túrókrém hozzávalóit kikeverjük, majd a langyosra hűtött tésztára terítjük.200 ml üdítőben csomómentesre keverjük a cukrot és a pudingport. A maradék üdítőt felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt, és folyamatosan keverve besűrítjük.A zselét forrón a túrókrémre borítjuk és kanál segítségével elsimítjuk.Ha teljesen megszilárdul a zselés bevonat, szeleteljük.