Mákos nudli

  • 2014.02.18.
  • 5

Hozzávalók 4 személyre500 g krumpli (tisztítva mérve)150 g liszt1 teáskanál só100 g darált mákA tetejéreporcukor vagy mézA krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a levet, pépesre törjük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokból hengereket sodrunk, amiket azután tovább darabolunk
nagyjából egyforma hosszúságú nudlikká.Forrásban lévő, enyhén sós vízbe eresztjük őket, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a főzővíz felszínére. Szűrőkanállal tálba szedjük a nudlikat,és először kevés olajjal vagy olvasztott zsírral, majd a mákkal összeforgatjuk az egészet.Porcukorral megszórva vagy mézzel megcsurgatva kínáljuk.A recept a
Kifőztük
magazin februári számában is megjelent.

Címkék

Tészta