Túrós pite

  • 2013.11.07.
  • 2

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb túrós sütemény.Hozzávalók 26 cm-es piteformáhozA tésztához200 g liszt120 g vaj50 g cukor2 tojássárgája1/2 kávéskanál sütőpor1 teáskanál tejfölA töltelékhez500 g túró150 g cukorcsipet só1/2 citrom reszelt héja1 teáskanál vaníliakivonat1 tojás + 2 tojásfehérje1 evőkanál búzadaramazsolaA sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.A töltelékhez a tojást és a tojásfehérjét együtt habverővel habosra felverjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába öntjük az egészet.Megszórjuk mazsolával, sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha körben a széle halványan megpirul.Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.Mécs Károly receptje az Így főznek a hírességek című könyvből.

Címkék

Pite