Almás pite

  • 2013.10.06.
  • 3

Klasszikus almás pite, az örök kedvenc.Hozzávalók 26 cm-es piteformáhozA tésztához250 g liszt120 g vaj100 g porcukor1 tojáscsipet só1/2 citrom reszelt héjakéshegynyi sütőporA töltelékhez1000 g alma (hámozva magház nélkül mérve)3-4 evőkanál cukor1 csapott kávéskanál fahéj1 teáskanál vaníliakivonat1 evőkanál búzadaraAz almát meghámozzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházat és lereszeljük.A reszelt almát a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal addig pároljuk, amíg a leve teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát és kihűtjük.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3 részéből lisztezett munkafelületen kerek lapot nyújtunk és kibéleljük vele a kivajazott formát.Belesimítjuk a tölteléket, majd a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét.180 fokra melegített sütőbe toljuk és megsütjük a pitét.Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Címkék

Pite