Kávétorta

  • 2013.07.17.
  • 3

Egy torta a kávés desszertek kedvelőinek.Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA piskótához6 tojás3 evőkanál víz180 g cukor210 g finomliszt½ csomag sütőporA krémhez400 ml tejszín400 g tejcsokoládé2 evőkanál instant kávéporA díszítéshez100 ml tejszín20 g cukor½ csomag habfixcsokoládédarakakaóporkávészemekA krémhez felforrósítjuk a tejszínt a csokoládéval és a kávéval. Szobahőmérsékleten langyosra, majd hűtőbe téve 4-5 órán át hűtjük. A hideg krémet habverővel habosítjuk.A sütőt 180 fokra melegítjük.A piskóta hozzávalóit három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütünk a következő módon.Az egész tojásokat a vízzel és a cukorral felverjük úgy, hogy habszerű állaga legyen. Beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, és a tésztát sütőpapírral bélelt formába simítjuk.Egyenként 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat.A krém kétharmadával megtöltjük, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát.A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, habzsákba töltjük és körben habrózsákat nyomunk a tortára.Meghintjük kakaóporral, megszórjuk csokoládédarával, végül kávészemekkel díszítjük.A recept a
Kifőztük
magazin júliusi számában is megjelent.

Címkék

Torta