Barackos túrókocka

  • 2013.05.08.
  • 0

Egyszerű és finom gyümölcsös-túrós sütemény.Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihezA tésztához250 g liszt60 g porcukor130 g vaj1 tojáscsipet só½ csomag sütőporA töltelékhez2 nagy őszibarackbefőtt konzerv2 evőkanál búzadara500 g túró80 g étkezési keményítő200 g cukor500 g tejföl2 tojás1 kávéskanál vaníliakivonatA díszítéshezporcukormentalevélA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és vajjal vékonyan kikent tepsi aljába simítjuk. A töltelék hozzávalóit elkeverjük. Ha darabosabb állagú a túró, botmixerrel pépesre dolgozzuk.Az őszibarackbefőttet szeleteljük, majd kisebb kockára vágjuk.Egy evőkanál búzadarát egyenletesen a tésztára szórunk, és ráterítjük az őszibarackot.Meghintjük a maradék búzadarával, majd ráöntjük a túrós tölteléket. 180 fokra melegített sütőbe toljuk a süteményt és 50-60 percig sütjük.Langyosra hűtve szeleteljük. Mentalevéllel díszítve és porcukorral meghintve tálaljuk.A recept a
Kifőztük
magazin májusi számában is megjelent.