Csokoládés szelet nápolyival

  • 2013.04.10.
  • 2

Sütés nélkül készíthető csokoládés édesség.Hozzávalók egy gyümölcskenyér formához400 g étcsokoládé150 g vaj4 tojássárgája15 g porcukor200 g vaníliás vagy citromos nápolyiA tetejére20-30 g fehér csokoládéA formát kibéleljük fóliával.A csokoládét apróbb darabokra tördeljük és a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd az olvasztott csokoládéhoz keverjük.A nápolyiszeleteket lapjában kétfelé vesszük.Egy vékony réteg csokikrémet öntünk a forma aljába, kirakjuk nápolyival, majd újabb réteg csokikrém és nápolyi következik.Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a krém el nem fogy.2-3 órán át hűtőben tartjuk, majd tálra borítjuk és eltávolítjuk a fóliát.A tetejét olvasztott fehér csokoládéval díszítjük, majd szeleteljük.