Áfonyás muffin

  • 2013.04.18.
  • 5

A klasszikus muffinok egyike, az amerikai kontinensen nagy népszerűségnek örvend,
nem véletlenül, mert gyorsan összedobható, nagyon finom édesség.Hozzávalók 12 darabhoz300 g (mirelit) áfonya250 g liszt1 csomag sütőporcsipet só120 g cukor2 tojás80 g vaj1 citrom reszelt héja és leve1 teáskanál vaníliakivonat50 ml tejA sütőt 190 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe kapszlikat helyezünk.Kimérjük a lisztet, kiveszünk belőle két evőkanálnyit, és beleforgatjuk az áfonyát. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, ne olvasszuk ki.A maradék lisztbe vegyítjük a sütőport és a sót.A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliát, a citrom héját és levét.Habverővel összedolgozzuk, beleöntjük a tejet, majd a lisztet is, és csomómentesre keverjük.Végül az áfonyát is beleforgatjuk.Evőkanállal egyenlően elosztva a kapszlikba adagoljuk a tésztamasszát és 15-20 perc alatt megsütjük.

Címkék

Muffin