Mákos gofri narancskrémmel

  • 2013.03.26.
  • 7

A gyerekek egyik kedvence most mákkal és narancskrémmel.Hozzávalók 12 darabhozA tésztához300 g liszt100 g darált mák1 csomag sütőpor100 g olvasztott vaj4 tojás120 g cukor500 ml tej1 citrom reszelt héjaA narancskrémhez3 nagyobb narancs leve (200 ml)1 narancs reszelt héja1 teáskanál citromlé3 tojássárgája2 teáskanál étkezési keményítő50 g cukor50 g vajcsipet sóA sütéshezkevés olajElőször a narancskrémet készítjük el.
A tojássárgáját a cukorral, a keményítővel és pár evőkanál narancslével kikeverjük. A maradék narancslevet, a citromlevet és a narancshéjat felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve felforrósítjuk (nem forraljuk fel), hogy besűrűsödjön. Lehúzzuk a tűzről a krémet, belekeverjük a vajat, majd szitán áttörjük.A gofri száraz hozzávalóit elvegyítjük. A vajat, a tojást, a cukrot és a citromhéjat elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, majd kisebb adagokban a lisztes részt is hozzáadjuk, és csomómentesre kidolgozzuk.Gofrisütőben előírás szerint kisütjük a palacsintákat úgy, hogy minden adag előtt vékonyan kikenjük olajjal a sütőt.A kisült gofrit narancskrémmel tálaljuk.A recept a
Kifőztük
magazin márciusi számában is megjelent.

Címkék

Palacsinta Tészta