Habos diós sütemény

  • 2013.03.24.
  • 5

A habos sütemények kedvelőinek egy diós változat.Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihezA tésztához250 g finomliszt100 g porcukor130 g vaj1 tojássárgája1/2 csomag sütőpor1-2 evőkanál tejfölA töltelékhez300 g darált dió100 g cukor300 g sárgabaracklekvárA habhoz3 tojásfehérje150 g cukor1 csapott evőkanál étkezési keményítőA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.A töltelék hozzávalót elkeverjük és a tésztára simítjuk.190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.A tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk, habzsákba töltjük.A megsült sütemény tetejére nyomjuk a habot, és visszatoljuk a már lezárt, de még forró sütőbe, ahol 10-15 percig szárítjuk.