TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS
- 2017.03.24.
- 6
Hozzavalok50 dkg gomba1 nagy fej hagyma1
kis doboz tejföl1 csapott evőkanál lisztsó, bors, pirospaprika0, 5 dl olajElkeszitesA gombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel.A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre.Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerpaprikát.Öntsünk rá 0,5 dl vizet, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább.Egy kevés vizzel elkeverjük a lisztet csomomentesre, hozzaadjuk a tejfölt, es folytonos keverés mellett a gombához adjuk.Ha sűrűnek találjuk, akkor vizzel potoljuk.Néhány percig még főzzük, hogy jól összeálljon.Rizzsel tálaltam.
A szerzőről
Cirmicica a konyhában