HÚSSAL TÖLTÖTT TÉSZTA

  • 2017.02.15.
  • 7

Hozzavalok1 csomag fagyasztott leveles tészta (80 dkg)50 deka darált hús2 gerezd fokhagymasó, bors1 dl tejföl1 kis fej hagymaolaj a hagyma párolásához1 tojás a kenéshezElkeszitesA hagymát aprora vágom és üvegesre párolom.Beleteszem a darált húst és sózom borsozom átpirítom.Amikor kész hozzáadom a fokhagymát,és végül tejföllel felöntöm.Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.A tésztát külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron.Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.A széleit ferdén bevagdosom.A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat)A két végét külön behajtom.Tojással lekenem és megsütöm.A hússal töltött kelt tészta tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.