TOJÁSOS KRUMPLIS LEPÉNY 2

  • 2016.12.02.
  • 3

Hozzavalok4 db. nagyobb krumpli5 tojássó , bors (ízlés szerint)vegeta (elhagyhato)olajElkeszitesA krumplit hejaban megfozom, es teljesen kihutom.Megtisztitom a hejatol, es a reszelo nagyobb lyukjan lereszelem.Fuszerezem izles szerint, so,bors,vegeta.A tojasokat egy kulon edenyben felverem.A krumplihoz adom, ha nem eleg folyos a massza, akkor még teszek tojast hozza.Egy teflon serpenyoben keves olajat teszek, es amikor forro az olaj, de nem tul forro, akkor egy nagy kanallal teszek a masszabol.Szepen elegyengetem, amikor a szele kezd pirulni, akkor egy lapat segitsegevel megforditom, es a masik felet is megsutom.Ebbol az adagbol kb, 4 lepeny lesz.Talalhatjuk fozelekkel, de jo szaftos hussal is.Magaban is finom ketchuppal , vagy paradicsommal.