Spenótos répalepénykék

  • 2017.09.27.
  • 0

Majdnem elfelejtkeztem erről a psztról, így utólag kissé nehéz összeszedni, hogy is volt, de mivel kevés alapanyagból gyorsan elkészülő ételről van szó, azt hiszem, hamar meglesz a recept is :)Hozzávalók 4 lepényhez:- 2 nagyobb sárgarépa- kevés olívaolaj- 2 nagy marék friss spenótlevél- 2 ek. csicseriborsó liszt- sóFeltétnek:- vegán majonéz vagy bármiféle vegán krém- paradicsom- madársaláta- csíra mix- nem vegánoknak tükörtojásElkészítés:A sárgarépákat apró lyukú reszelőn lereszeljük, és olívaolajon serpenyőben puphára pároljuk. Ha kissé száraz, mehet bele némi víz is, amit végül teljesen elfőzünk. A spenótleveleket megmossuk, felaprítjuk, és a répával együtt addig pároljuk, amíg összeesik. A keveréket levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd sózzuk, hozzákeverjük a csicseriborsó lisztet, és 4 részre osztjuk a masszát. A gombócokból sütőpapírral takart sütőlemezen pár milliméter vastag lepénykéket formázunk, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélük elkezd barnulni.A papírról még melegen leválasztjuk őket. Miután kihűltek (vagy akár még melegen is) megpakoljuk ízlés szerinti mennyiségű feltéttel, és tálaljuk.A nem vegán verzióhoz kerülhet más is a lepénykére, pl. tükörtojás: