Mozzarellával töltött kölesgolyók

  • 2017.07.16.
  • 1

Mivel még sosem volt szerencsém a "másnapos" rizottóból készült arancinit kóstolni, már régóta vágytam rá. Aztán a minap kiötlöttem, hogy a hétvégén megcsinálom. Namost ugye ahhoz kellene rizottó, de ahhoz nem volt időm pénteken, ellenben volt itthon még egy nagy rakás kölesem, amit már régóta meg akartam főzni, csakhogy nem tudtam kitalálni, mihez. Ezért ebből kiindulva inkább úgy döntöttem, egyelőre hagyjuk a hagyománzos verziót, nemsoká úgyis utazom Olaszországba, ott lesz majd az igazi, magunknak pedig készítettem egy afféle alternatív verziót a kölesből.Hozzávalók (10-12 darabhoz):- 10 dkg köles- 1 db tojás
+ 1 a panírozáshoz- 1 gerezd fokhagyma- 1 csomag mini mozzarellagolyó- csicseriborsó liszt- burgonyapehely- só- olaj a sütéshezElkészítés:A kölest sós vízben megfőzzük, és hagzjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojást, és annyi burgonyapelyhet, amitől összeáll a massza.A masszából kis adagokat tenyereink közt kilapítunk, a közepükre teszünk 1-1 mozzarellagolyót, amit a kölessel "becsomagolunk".A golyókat csicseriborsó lisztbe, enyhén sózott tojásba mártjuk, majd burgonyapehelyben alaposan meghempergetük, végül forró olajban aranybarnára sütjük.