Marinált retek

  • 2017.06.20.
  • 2

Ez az édes-savanyú retek pikk-pakk kész van, és napokig, hetekig eláll egy üvegben a hűtőben. Számomra az édeskés íz kissé fura volt úgy magában, de szendvicsre feltétként isteni!Hozzávalók:- 2 csokor hónaposretek- 1 csésze víz- 2-3 ek. méz- fél csésze fehér balzsamecet- 1 tk. só- csilipaprika karikák- fokhagymagerezdekElkészítés:A retket megmossuk és hajszálvékony karikákra szeljük.A többi hozzávalót egy lábasban összemelegjtjük, és addig forraljuk, amíg a só elolvad. Ezt a levet az üvegekbe rakott retekkarikákra öntjük, majd a tetejükre rakunk pár csiliszeletet és fokhagymagerezdet. Azonnal fogyasztató, de legalább 1-2 nap állás után (hűtőben!) még finomabb. És persze hetekig is eláll így.