Vegán burger fehérbabból

  • 2017.02.27.
  • 3

Hozzávalók (kb. 8 nagy "fasírthoz"):- 1/4 csésze sörélesztőpehely- 1/2 csésze teljes kiőrlésű zsemlemorzsa- 1 csésze fehérbab - sós vízben puhára főzve- egy csipet só- 2 ek. rizsecet- 2-3 ek. olívaolaj- egy kis fej lilahagyma apróra vágva- 2-3 gerezd fokhagyma- egy csipet fehérborsA szendvicshez:- tej- és tojásmentes bucik- madársaláta- paradicsom- uborka- lilahagyma karikák- vegán majonéz... vagy egyéb, kedvünkre való feltétek :)Elkészítés:Az összes hozzávalót aprítógépbe rakjuk és alaposan összemixeljük. Tenyérnyi fasírtokat formálunk a masszából, és olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Óvatosan forgassuk a pogácsákat, könnyen törhetnek. Sütőben is süthetők, zsiradék nem szükséges, mivel a massza tartalmaz olajat.A szendvicshez a bucikat félbe vágjuk, a vágott felüket serpenyőben megpirítjuk. Az alsó félre halmozzuk a kedvünk szerinti feltéteket, befedjük a felső féllel, és már fogyasztható is.A babburgerek fagyasztóban sokáig elállnak, így ha egy gyors vacsira vágyunk, csak kiveszünk párat a fagyasztóból, megsütjük, bucira rakjuk, és kész :)