Ricotta palacsinta áfonyával

  • 2017.01.22.
  • 2

Csak mert már rég nem volt aktivitás a blogon :)Na jó, nem azért. Persze nyilván sütök-főzök megállás nélkül, de valahogy az utóbbi időben nem volt időm fotózgatni és írogatni. De ma szánok rá néhány percet :)Ezzel a pihe-puha palacsintával jelentkezem újra. Szentségtörés, tudom. Esküszöm, hogy valami meggyszószosat akartam. De aztán az egyik boltban szembe jött velem pár doboznyi friss áfonya. És kivételesen nem a megfizethetetlen kategória. Hát ez lett :)Hozzávalók:- 2 csésze liszt- 1 csésze tej- 150 g ricotta- 2 tojás- 1 tk. vaníliakivonat- 1,5 ek. cukor- fél csomag sütőpor- 1 tk. szódabikarbóna- csipet só- natúr joghurt- agavészirup vagy méz- 10 dkg friss áfonya vagy más gyümölcs- vaj a sütéshezElkészítés:Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, sót, cukrot, szódabikarbónát. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, hozzákeverjük a ricottát, tejet, vaníliakivonatot. A tojásos keveréket a lisztes keverékhez adagoljuk, és alaposan kikeverjük a masszát, majd 10-15 percig állni hagyjuk.Egy serpenyőben vajat hevítünk, a palacsintatésztához keverjük pár szem kivételével az áfonyát (a kimaradóakat díszítésre használjuk majd), és kb. 10 centi átmérőjű puha párnákat sütünk belőlük. A kisült palacsintákat tányérra halmozzuk, és agavésziruppal vagy mézzel ízesített joghurttal, valamint a félretett áfonyaszemekkel díszítve tálaljuk.