Vegán cheddaros brokkolikrémleves

  • 2016.11.06.
  • 4

Brokkoliból gyakorta csinálok krémlevest, nagyon egyszerűen, pár hozzávalóból, a manapság oly' divatos"mindenmentes" kategóriában. De a vegán sajtok is elkezdtek érdekelni, és mivel volt itthon párolt brokkoli, amit már nem volt kedvünk megenni, ma megpirítottam őket sütőben, és egy vegán cheddar társaságában készült belőle krémleves. Ez most nem a "mindenmentes" fajta, mivel sima liszttel készítettem hozzá rántást, de ez szerintem talán el is hagyható.Hozzávalók (2 személyre):- fél fej brokkoli rózsáira szedve, enyhén sós vízben megpárolva- 2 gerezd fokhagyma- 2 ek. olívaolaj- 2 ek. liszt- 10 dkg vegán cheddar sajt- egy csipet só- ízlés szerint cayenne borsElkészítés:A párolt bokkolit 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. A lisztből az olívaolajjal rántást készítünk, belekeverjük a cayenne borsot, a sült brokkolirózsákat, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, beledobjuk a finomra vágott fokhagymát, majd pár percig forraljuk a levest, miközben felolvasztjuk benne a sajtot is. A levest a tűzről levéve összeturmixoljuk és tálaljuk.A napokban készítettem fokhagymás mártogatóst sült fokhagymából; azt gondolom, a sült fokhagyma ebben a levesben is remekül megállná a helyét. Legközelebb azzal próbálom ki :)